مقالات
حوزه های تخصصی:
"توسعه بازارهای سرمایه، موجب ایجاد و گسترش مؤسسات خدمات مالی میشود. یکی از خدماتی که این مؤسسات ارائه میکنند، رتبهبندی انواع اوراق بهادار و شرکتها است.
در این تحقیق نماگرهای مورد نظر سازمان بورس اوراق بهادار تهران در رتبهبندی شرکتهای پذیرفته شده در بورس و اعلام فهرست 50 شرکت فعالتر با معیارهای مالی و غیرمالی ارزیابی عملکرد مورد نظر تحقیق مورد مقایسه و بررسی قرار گرفت و همبستگی و ارتباط میان آنها به دست آمد. هدف اصلی تحقیق، تعیین این است که آیا شرکتی که طبق گزارش های بورس اوراق بهادار تهران رتبه بالایی در میان سایر شرکتها دارد، از نظر معیارهای مالی و غیرمالی ارزیابی عملکرد نیز از دیگر شرکتها بالاتر است یا خیر. نتایج آزمون فرضیات و تحلیل همبستگی بیانگر این است که بین رتبهبندی شرکتها بر اساس نماگرهای بورس و رتبهبندی آنها بر اساس متغیرهای مورد نظر این پژوهش، همبستگی ضعیفی وجود دارد و این همبستگیها در اغلب موارد معنیدار نیست و بیانگر این است که شرکتهای برتر از حیث نماگرهای بورس اوراق بهادار تهران الزاماً رتبههای بالاتری نیز از دیدگاه متغیرهای مورد نظر پژوهش نبودهاند
"
بررسی تأثیر کاهش نرخ مالیات در سال 1380 بر سیاست تقسیم سود
حوزه های تخصصی:
سیاست تقسیم سود شرکتها تحت تأثیر عوامل و محدودیتهای مختلفی است. مالیات از جمله عوامل مؤثر بر سیاست تقسیم سود شرکتها است. در این تحقیق سعی شد در ضمن پاسخ به سؤال اساسی این تحقیق، رابطه تغییر قانون مالیاتهای مستقیم سال 1380 با سود تقسیمی شرکتها آزمون شود. بدین منظور دو فرضیه طراحی شد که در فرضیه اول، تفاوت معنا داری بین سود تقسیمی شرکتها قبل و بعد از تغییر قانون مالیات با استفاده از آزمون t-جفت، مورد آزمون قرار گرفت که نتایج، بیانگر تفاوت معنی¬دار بین سود تقسیمی قبل و بعد از تغییر قانون مالیات بود. همچنین شواهد نشان می¬دهد که با کاهش نرخ مالیات، سود تقسیمی شرکتها به¬طور چشمگیر افزایش یافت. در فرضیه دوم سعی شد رابطه بین کاهش نرخ مالیات با سود تقسیمی مورد بررسی قرار گیرد. بر این اساس میانگین تغییرات سود تقسیمی و مالیات در سالهای قبل و بعد از تغییرات قانون مالیات با استفاده از آزمون همبستگی(رگرسیون خطی ساده) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بیانگر وجود رابطه معنی¬دار بین سود تقسیمی و مالیات است؛ اما شواهد حاکی است که همبستگی خیلی ضعیفی بین این دو متغیر برقرار بود.
آینده و چشم،انداز حسابداری مدیریت :دیدگاه جامعه دانشگاهی و مدیران حرفه ای
حوزه های تخصصی:
" در دهههای اخیر، تغییرات اساسی در عملکرد حسابداری مدیریت و نقش حسابداران مدیریت در واحدهای تجاری رخ داده است که نشان میدهد حسابداری مدیریت ممکن است مناسب بودن خودش را برای مدیریت و سایر استفادهکنندگان از اطلاعات تهیه شده به وسیله آن در آینده از دست بدهد. به همین دلیل، تحقیقات زیادی در رابطه با سیستمها، فنون و روش¬های حسابداری مدیریت انجام شده است.
هدف این تحقیق، ارائه دیدگاههای دانشگاهیان و شاغلان در حرفه نسبت به آیندهای است که پیش روی حسابداری مدیریت و حسابداران مدیریت است. در این تحقیق، مهارتهای مورد نیاز حسابداران مدیریت در آینده و نقش و مسؤلیتهای آنان در آینده، از دیدگاه دانشگاهیان و شاغلان در حرفه مشخص میشود. همچنین در این تحقیق، شمایی کلی از آینده حسابداری مدیریت از دیدگاه اعضای دو جامعه نشان داده میشود.
این تحقیق از نوع پیمایشی - کاربردی است و از طریق فرستادن پرسشنامه برای دو گروه دانشگاهیان و شاغلان در حرفه و سپس تجزیه و تحلیل نتایج این اطلاعات، انجام شده است. ابزار اندازهگیری در این تحقیق پرسشنامه، و جامعه مورد مطالعه نمایندگان دو طیف دانشگاهیان و شاغلان در حرفه است. نتایج تحقیق حاکی از وجود تفاوت معنیدار بین دیدگاه جامعه دانشگاهی و مدیران حرفهای شاغل در حرفه نسبت به مهارتهای مورد نیاز حسابداران مدیریت در آینده و نبودن تفاوت معنیدار بین این دو دیدگاه نسبت به نقش و مسؤلیتهای آینده حسابداران مدیریت و آینده حسابداری مدیریت است.
کلید واژهها: نقش و مهارتهای حسابداران مدیریت، حسابداری مدیریت، آینده حسابداری مدیریت.
"
بررسی ارتباط کیفیت سود و بازده سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
حوزه های تخصصی:
گرچه رقم سود گزارش شده شرکتها جزء اصلیترین مبانی تصمیمگیری در بازار سرمایه به حساب میآید،وجود مواردی چون برآوردها، روشهای گوناگون حسابداری و در نهایت هموارسازی و مدیریت سود، نقش اطلاعاتی آن را به عنوان مبنای مهم تصمیمگیری در بازار سرمایه تهدید میکند. این پژوهش به دنبال ارائه معیارهای مناسب اندازهگیری کیفیت سود و رابطه آن با بازده سهام شرکت¬های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. در این تحقیق به منظور دستیابی به شاخص جامع اندازهگیری کیفیت سود به مطالعه پانزده مورد از تحقیقات اخیر پرداخته شد و ده معیار مشترک انتخاب گردید که اولاً مورد توافق بیشتر پژوهشگران و ثانیاً قابل بررسی در بورس اوراق بهادار تهران باشد. فرضیه تحقیق مبنی بر وجود رابطه مستقیم بین کیفیت سود (متغیر مستقل) و بازده سهام مطرح شد و در سه سطح کیفیت سود زیاد، متوسط و کم ارتباط آن با بازده سهام مورد سنجش قرار گرفت. بررسی فرضیههای تحقیق به کمک تجزیه و تحلیل رگرسیون در دوره زمانی 1385-1380 نشان میدهد که بین بازده سهام و کیفیت سود در سطوح مختلف زیاد، متوسط و کم رابطه وجود دارد و نتیجهگیری میشود که سرمایهگذاران به کیفیت سود توجه دارند و تغییرات قیمت سهام و به تبع آن بازده سهام تحت تأثیر معیار کیفیت سود قرار میگیرد و ارتباط خطی قابل تأیید است.
کاربرد فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی در اولویت بندی عوامل مؤثر بر انتخاب سهام در بورس اوراق بهادار تهران از دیدگاه سهامداران
حوزه های تخصصی:
این پژوهش به بررسی و اولویتبندی عوامل مؤثر بر ترجیح سرمایهگذاران در انتخاب سهام در بورس اوراق بهادار با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی میپردازد. پس از بررسی ادبیات مرتبط با موضوع و ارزیابی نظر برخی از کارشناسان بورس اوراق بهادار، معیارهای مسئله نقدشوندگی، سهام شناور آزاد، ترکیب سهامداران عمده، سود هر سهم، نسبت P/E، ارزش ذاتی هر سهم، نوع صنعت، انتشار مستمر اطلاعات شفاف و روند بازار به عنوان مهمترین عوامل مؤثر بر ترجیح مشتریان در انتخاب هر سهم مشخص و تشریح شده است. مسئله تصمیم¬گیری در سه سطح به صورت سلسله مراتبی ساختار داده شده و تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار انتخاب خبره صورت گرفته است. یافتههای پژوهش نشان میدهد که سرمایه¬گذاران بیشترین تأکید را بر معیارهای روند بازار، امکان نقدشوندگی سهام، نسبت P/E، و EPS قرار میدهند.
برآورد تابع تقاضای خوراک خانوارهای روستایی با استفاده از سیستم
حوزه های تخصصی:
" تغذیه و مصرف مواد غذایی در برنامه ریزی بودجه خانوار اهمیت فراوانی دارد و سهم زیادی آن در بودجه خانوار روستایی بر اهمیت برآورد تابع تقاضای خوراک خانوارهای روستایی میافزاید. تحلیل تخصیص درآمد خانوار به کالاها و خدمات مورد توجه اقتصاددانان و سیاستمداران بوده و برآورد تقاضای کالاها و خدمات به منظور تشخیص ترجیحات و نیازهای آینده از اهمیت برخوردار است.
در این مقاله با استفاده از سیستم تقاضای تقریباً مطلوب(AIDS) و روش تخمین رگرسیون ظاهراً نامرتبط(SUR) به برآورد توابع تقاضای خوراک خانوارهای روستایی پرداخته شده است. با توجه به نتایج مدل، مصرف کنندگان روستایی در موارد دچار توهم پولی هستندو سلیقه خانوارهای روستایی تغییر نکرده است. کشش قیمتی زیرگروه نان، برنج و غلات کمترین مقدار و کشش قیمتی زیر گروه لبنیات و تخم مرغ بیشترین مقدار است. به علاوه از میان زیر گروههای مختلف خوراک، زیر گروه نان، برنج و غلات لوکس بوده و زیر گروه لبنیات و تخم مرغ ضروری است. زیرگروه نان، برنج و غلات با زیرگروه لبنیات وتخم مرغ جانشین "