آرشیو

آرشیو شماره ها:
۲۴

چکیده

در این مقاله باتوجه به داده های فصلی دوره زمانی 1375-1399 و با استفاده از مدل انحصار چندجانبه  قیمت- ماشه ای گرین و پورتر اثر شوک های منفی تقاضا بر رفتار و ساختار بازار گوشت قرمز ایران ارزیابی شد. برای این منظور یک سیستم معادلات متشکل از سه تابع تقاضا، عرضه و شکاف قیمت- هزینه[1] به صورت همزمان تصریح شد تا براساس آن شوک های بزرگ و منفی تقاضا با استفاده از پسماندهای تابع تقاضا و رویکرد جستجوی شبکه ای شناسایی شوند. نتایج دلالت بر آن دارد که بازار ستاده گوشت قرمز به دنبال کاهش غیرمنتظره تقاضا، رقابتی تر شده است و اما ساختار بازار عوامل (دام زنده) تغییر نکرد. با استفاده از آزمون های کمکی، نتایج این تحقیق مبنی بر قیمت پذیر بودن عوامل مجددا تأیید شد. با استفاده از نتایج این تحقیق می توان سیاست هایی جهت ارتقای رقابت در صنعت نهاده و ستاده گوشت قرمز تدوین کرد.    

Estimating the Degree of Market Power in Iran's Beef Industry Based on Components of Demand

In this paper, while using  the Green and Porter's trigger price oligopoly model as well as data for the period 1996-2020, the impacts of  of negative demand shocks on the market conduct and structure of Iran's beef industry were investigated.  For this purpose, a system of equations consisting of three functions of demand, supply and price-cost margin  was specified  to identify  large and negative demand shocks through demand residuals and grid search approach. The results indicate that the beef market has become more competitive following the unexpected decline in demand, but the structure of the factor (livestock) market has not changed. By using auxiliary tests, the results of this study were reconfirmed. Using the results of this research, policies can be made to improve competition in beef industry.

تبلیغات