"حسابداری، فرآیندی سات که در سراسر تاریخ طولانی کسب و کار، پیوسته، راه شکوفایی را پیموده است.رسالت و هدف حسابداری فراهم آوردن نوعی اطلاعات در خور اعتماد برای استفادهکنندگان میباشد.
اگرچه حسابداری و گزارشگری مالی، همانند علوم فیزیکی براساس قوانین طبیعی شکل نگرفته است؛اما باید مبتنی بر مجموعهای از قواعد و استانداردهایی باشد که برای نیل به اهداف مورد انتظار از حسابداری و گزارشگری مالی، طراحی شدهاند.طی هفتاد سال گذشته، فرایند رسمی تدوین استانداردهای حسابداری به وجود آمده است.بسیاری از کشورها خود به تدوین استانداردهای حسابداری پرداختند؛هرچند که به تازگی بیشتر آنها استانداردهای بین المللی را پذیرفتهاند.
هدف اصلی این تحقیق، بررسی میزان اهمیت و اثربخشی استانداردهای حسابداری از دیدگاه حسابرسان مستقل است.ازاینرو، با استفاده از متون و ادبیات حسابداری، ویژگیهای اصلی اطلاعات استخراج گردید و مبنای طراحی پرسشهای ابزار اندازهگیری، قرار گرفت.
اطلاعات لازم برای تحقق بخشیدن به اهداف تحقیق، با استفاده از پرسشنامه کتبی جمعآوری شد.جامعه آماری شامل حسابرسان مستقل بود.
این تحقیق، شامل سه فرضیه است:فرضیه اول و دوم تحقیق، مربوط به میزان اهمیت و اثربخشی اجرای استانداردهای حسابداری میباشد.نتایج آزمون فرضیههای اول و دوم که با استفاده از آزمون T و روش آماری بینومیال در سطح معنیداری 5%انجام پذیرفت، نشان میدهد که تدوین استانداردهای حسابرسی اهمیت دارد و بهطور اثربخش اجرا میگردد.
فرضیهی سوم مربوط به تفاوت بین دیدگاههای گروههای پرسششونده است.نتایج آزمون این فرضیه که با استفاده از تحلیل آماری کای-دو در سطح معنیداری 5%انجام پذیرفت، نشان میدهد که تفاوت معنیداری بین دیدگاههای پرسششونده وجود ندارد.
"