"اطلاعات مالى، اساس ارزشیابى را در بورس اوراق بهادار تشکیل مىدهد.صورتهاى مالى، در بردارنده اطلاعات بسیار مهمى است که سهامداران در تصمیمگیرىهاى مربوط به سرمایهگذارى در سهام، از آن استفاده مىکنند.با توجه به اینکه وجه نقد در اغلب روشهاى تصمیمگیرى به کار مىرود، پس مطالعه پیوند بین محتواى اطلاعاتى گردش وجوه نقد و بازده سهام از اهمیت ویژهاى برخوردار است.
چنانچه تغییر در قیمت و بازده سهام، نشان دهنده اطلاعات ناشى از گردشهاى نقدى باشد، پس روشن است که هرگونه تغییر در بازده سهام را مىتوان از بررسى ارتباط بین گردشهاى نقدى و بازده سهام استنتاج کرد.فرضیه اصلى، روابط بین تغییرات اجزاى اصلى صورت گردش وجه نقد با تغییرات بازده سهام را مورد رسیدگى قرار مىدهد.فرضیه اصلى خود به سه فرضیه فرعى تقسیم مىشود و به بررسى روابط بین تغییرات گردشهاى نقدى اجزاى صورت گردش وجوه نقد یا تغییرات بازده سهام مىپردازد.
دوره زمانى این تحقیق، مربوط به سالهاى 1375 تا 1379 و جامعه آمارى را شرکتهاى پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تشکیل مىدهد که تا سال 1375 در بورس پذیرفته شده باشند.روش جمعآورى اطلاعات نیز کتابخانهاى است و بهطور عمده از صورتهاى مالى شرکتهاى نمونه، سالنامههاى بورس اوراق بهادار و سیستم رایانهاى بورس استفاده شده است.
براى محاسبه بازده سهم و تغییرات متغیرهاى مستقل و وابسته از برنامه اکسل استفاده شده است.جهت آزمونهاى آمارى.برآورد ضرایب و به دست آوردن مقدارهاى لازم براى تجزیه و تحلیلهاى آمارى، از روش رگرسیون و آمارههاى تى و اف و نرمافزار اس.پى.اس.اس بهره گرفته شده است.
آزمون فرضیه نشان مىدهد که فرضیه اصلى در کلیه سالها، به غیر از سال 1379، تأیید نگردیده و یا در سطح ضعیف تایید گردیده است.بررسى اجزاى گردشهاى نقدى نشان مىدهد که دلایل اصلى عدم تایید فرضیات، ناشى از خنثى شده اثرات اجزاء توسط یکدیگر بوده است."