آرشیو

آرشیو شماره‌ها:
۲۹

چکیده

امروزه راه حل های طبیعت محور برای مدیریت و برنامه ریزی شهری و پاسخ به مسائل شهر بسیار مورد توجه است. ارزیابی خدمات اکوسیستمی در شهر مسیری را مشخص می کند تا بتوان ارتباط انسان و محیط را براساس منافع، مزایا و آسیب های احتمالی مدیریت کرد. کشاورزی شهری رویکردی است که در سالهای اخیر برای فضای سبز شهری ارائه شده اما بررسی همه جانبه خدمات اکوسیستمی در کشاورزی شهری مسئله مهمی است که به آن پرداخته نشده است. به همین دلیل این پژوهش تاثیرگذاری کشاورزی شهری بر خدمات اکوسیستمی فضای سبز شهری را مورد تحلیل قرار می دهد. پژوهش حاضر از حیث هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی-تحلیلی است که با روش پژوهش مرور سیستماتیک و تحلیل محتوای کیفی انجام شده است. در این پژوهش ابتدا مبانی خدمات اکوسیستمی و کشاورزی شهری مطالعه می شود سپس با بررسی پژوهش ها، تاثیر فضای سبز مثمر در ایجاد خدمات اکوسیستمی شناسایی می گردد. نتایج این پژوهش حاکی از این مهم است که خدمات فرهنگی اکوسیستمی مهمترین مزیتی است که از طریق کشاوزی شهری ایجاد می شود. و این درحالی است که در مورد بعضی از خدمات تنطیمی اکوسیستم، کشاورزی شهری آسیب زا و هزینه بر است. بنابراین برای ایجاد و یا گسترش کشاورزی شهری باید با نگرشی کل نگر تصمیم گیری کرد تا خدمات اکوسیستمی تبدیل به آسیب های اکوسیستمی نشود.

Identifying Ecosystem Services in Urban Agriculture Approach

Today, nature-based solutions for urban management and planning and responding to urban issues are of great interest. The assessment of urban Ecosystem Services (ESs) determines how to manage the relationship between humans and the environment based on possible benefits, advantages, and damages. Urban agriculture is an approach that has been proposed for urban green spaces in recent years. Still, the comprehensive examination of ESs in urban agriculture is an important issue that has not been addressed. Thus, this research analyzes the impact of urban agriculture on the ESs of urban green spaces. The current study is applied in terms of its purpose and descriptive-analytical in terms of its nature, which was carried out by systematic review and content analysis of library resources. In this research, firstly, the basics of ESs and urban agriculture are studied. The impact of productive green space in creating ecosystem services is identified by examining the research. The results of this research indicate that cultural ecosystem services are the most important advantage that is created through agriculture, while urban agriculture may be damaging and expensive for some regulating ecosystem services. Therefore, to create or expand urban agriculture, decisions should be made with a holistic approach so that ecosystem services do not become ecosystem disservices.

تبلیغات