چکیده

مقدمه و هدف: ریکاوری مطلوب بخش مهمی از فرایند تمرین است و میل به مصرف غذا در این دوره اهمیت فراوانی دارد. هدف پژوهش حاضر ارزیابی پاسخ گلوکز ، انسولین و میزان اشتها به مقدار مصرف کربوهیدرات پس از فعالیت تناوبی شدید (HIIE) بود.مواد و روش ها: تعداد 32 دختر ورزشکار (با سن 1.04±22.41 سال و وزن 2.41±56.77) به دو گروه نوشیدنی کربوهیدراتی (با مقادیر 1.2 گرم/کیلوگرم و 0.4 گرم/کیلوگرم) تقسیم شدند. فعالیت تناوبی شامل 8 تکرار 3 دقیقه ای (3×8) با شدت 80 درصد حداکثر ضربان قلب، سرعت اولیه 6 کیلومتر/ساعت و شیب 1 درصد بود. هر 3 دقیقه، 1 کیلومتر بر سرعت افزوده ولی شیب ثابت باقی می ماند. استراحت فعال بین تکرارها 90 ثانیه و با شدت 55 درصد اجرا شد. آزمودنی ها در دقایق 15 و 90 ریکاوری، نوشیدنی مصرف کردند و پیش، بلافاصله و 150 دقیقه پس از فعالیت خون گیری به عمل آمد. میزان اشتها پیش، بلافاصله، دقایق 15، 30، 60، 90 و 150 پس از فعالیت با مقیاس اشتها (VAS) اندازه گیری شد. برای ارزیابی آماری از آزمون آنالیز واریانس چند متغیری با اندازه گیری مکرر و ضریب همبستگی پیرسون در سطح 0.05>P استفاده شد.یافته ها: مقدار مصرف کربوهیدرات تفاوت معنی داری در میل به غذا 30 دقیقه پس از فعالیت بین دو گروه ایجاد کرد (0.05>P). میل به غذا در گروه 0.4 گرم/کیلوگرم کمتر بود (0.05>P). گلوکز خون بر خلاف انسولین در هر دو گروه پس از فعالیت HIIE افزایش یافت ولی در دقیقه 150 در گروه 1.2 گرم/کیلوگرم کاهش یافت (0.05>P).بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج به طور کلی به نظر می رسد بعد از فعالیت تناوبی شدید اشتها کاهش و بعد از مصرف کربوهیدرات در هر دو گروه روند افزایشی داشته است که با توجه به جذب گلوگز و تغییرات مقاومت به انسولین قابل توجیه است. 

The responses of glucose, blood insulin and appetite to the amount of carbohydrate intake after high intensity interval exercise (HIIE) in female athletes

Introduction and purpose: Recovery is very important aspect of training. Desire for food intake is important at this time. The aim of the present study was to evaluate the response of glucose, insulin and appetite to the amount of carbohydrate consumption after intense intermittent exercise (HIIE).Materials and methods: Thirty-two female athletes (age 22.41±1.04 yrs and weight 56.77±2.41 kg) participated in this study were divided into two carbohydrate drink rate (1.2 g/kg) and (0.4 g/kg) groups. The HIIE consists of 8×3 min set at 80% HRmax. The initial speed was 6 km/h with a 1% gradient. Running speed was increased by 1 km/h with 3 min intervals. 90-s active recovery at 55% between repetitions was considered. The subjects consumed CD at 15 and 90 min after HIIE. Blood samples were taken before, immediately and 150 min after and appetite was measured by a visual analog scale [VAS] before, immediately, 15, 30, 60, 90 and 150 min after HIIE. Statistical data analysis was conducted by the repetitive multivariate analysis of variance and Pearson correlation coefficient (P<0.05).Results: Amount of carbohydrate intake leads to significant differences in desire for food 30 min after activity (P<0.05). 0.4 g/kg carbohydrate drink led to a lower desire for food (P<0.05). Glucose immediately after exercise into two groups was increased, but after 150 min in the 1.2 g/kg group was decreased (P<0.05).Discussion and conclusion: According to the results, it seems that appetite decreased after HIIE and increased after carbohydrate consumption in both groups, which can be justified due to glucose absorption and improvement in insulin resistance.

تبلیغات