آرشیو

آرشیو شماره ها:
۲۶

چکیده

هدف از این مطالعه بررسی رفتار مصرف مواد غذایی ارگانیک دانش آموزان بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده بود. جامعه آماری این پژوهش را دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان ایرانشهر تشکیل می دهند که نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته که ویژگی های جمعیت شناختی و متغیرهای مستقل نگرش، هنجارذهنی، کنترل رفتاری درک شده و عوامل محیطی و همچنین متغیر وابسته رفتار مصرف مواد غذایی ارگانیک را اندازه گیری می کرد، جمع آوری شد. پایایی و روایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تاییدی و داده ها با روش های آمار توصیفی و استنباطی به روش مدل سازی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که نگرش، هنجار ذهنی، کنترل رفتاری درک شده و عوامل محیطی تأثیر مثبت و معناداری بر رفتار مصرف مواد غذایی ارگانیک داشته و حدود 60 درصد از واریانس رفتار را تبیین نموده اند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که دانش آموزان ایرانشهری از آگاهی و دیدگاه مطلوبی نسبت به مصرف مواد غذایی ارگانیک برخوردارند و در صورت مساعد بودن شرایط، تمایل به مصرف مواد غذایی ارگانیک دارند.

Factors affecting organic food consumption behavior among students in Iranshahr using the theory of planned behavior

The purpose of this study was to examine the organic food consumption behavior of students based on the theory of planned behavior. The study population consisted of high school students in Iranshahr city, and the sample was selected by simple random sampling. The data were collected using a researcher-made questionnaire on organic food consumption, which measured the demographic characteristics and the independent variables of attitude, subjective norm, perceived behavioral control, and environmental factors, as well as the dependent variable of organic food consumption behavior. The reliability and validity of the questionnaire were assessed by Cronbach's alpha coefficient and confirmatory factor analysis, and the data were analyzed by descriptive and inferential statistics methods using structural equation modeling. The results indicated that attitude, subjective norm, perceived behavioral control, and environmental factors had a positive and significant impact on organic food consumption behavior and accounted for about 60% of the variance in behavior. Therefore, it can be concluded that the students of Iranshahr have a good awareness and perspective about organic food consumption, and they have a willingness to consume organic food if the conditions are favorable.

تبلیغات