مقالات
حوزه های تخصصی:
نگاهی به پروژه احیای دره فرحزاد
حوزه های تخصصی:
پروژه تجدیدحیات رودخانه لس آنجلس
حوزه های تخصصی:
گورستان و معماری منظر
حوزه های تخصصی:
روزنامه دانشجویان معماری کمتر از 24 سال
حوزه های تخصصی:
کمپینگ، اقامتگاه مناسب برای سفر ایرانیان
حوزه های تخصصی:
تأملی بر اداره قانونمند شهر بر مبنای اسناد مصوب
حوزه های تخصصی:
نگاه کل نگر به نقش اراضی عباس آباد در روند برنامه ریزی شهر تهران
حوزه های تخصصی:
شهر تهران واقعیتی نو برخاسته از ناحیه موسوم به دشت ری در سایه جنوبی رشته کوه های البرز
میانی است. به دلیل اهمیت امروزی شهر تهران به عنوان پایتخت در یک و نیم سده اخیر ایران، مبدأ شهر تهران بیشتر به
لحاظ تاریخی مورد توجه صاحب نظران بوده است
تا ملاحظات جغرافیایی و ژئومورفولوژی و مبدأ جغرافیایی و طبیعی آن. لازم است به جای رجوع به احاله تاریخیhistorical) reductionism) برای مطالعه وضعیت توسعه اراضی مانند عباس آباد در تهران به احاله جغرافیایی (environmental reductionism) متوسل شویم. در مقایسه با تئوری های عملکردی و هنجاری، تئوری برنامه ریزی به اهمیت فرایند تصمیم گیری محیطی، چه آنچه هست و چه آنچه باید باشد، ارتباط دارد.
اگر بتوانیم به پرسش «تهران چرا اینگونه شد؟» پاسخ دهیم، می توانیم هویت در حال تغییر تهران را معرفی کنیم و بگوییم «تهران اینگونه است» و «تهران اینگونه زنده است».
بازنگری در نقش های ملی و فراملی تهران
حوزه های تخصصی:
نتایج ابلاغ طرح تفصیلی جدید چه خواهد بود؟
حوزه های تخصصی:
تهران آینده؛ نیازمند فضاهای شهری مطلوب
حوزه های تخصصی:
تهران از سال 1348 دارای طرح جامع بوده است. قبل از آن نیز به صورت پراکنده از طرح های موضعی و موضوعی برخوردار بوده است؛ مانند فعالیت های شهرسازی دوران قاجار (حصارزدایی یا ایجاد حصار جدید و توسعه شهری، خیابان کشی های دوره رضاشاه و غیره) اما آنچه در تهران به آن توجه نشده یا کمتر مدنظر بوده است، ایجاد فضاهای مطلوب شهری است. اگر تهران را نه با کلان شهرهای بزرگ دنیا بلکه با دیگر شهرهای ایران مقایسه کنیم، آن را در مراتبی بسیار پایین می یابیم. به عنوان مثال مطلوبیت فضاهای شهری اصفهان (مجموعه کارهای دوران صفوی و حتی اقدامات چند دهه اخیر در فضاهای اطراف رودخانه، مصالح و نماهای ابنیه و غیره) مرتبه ای بسیار بالاتر از تهران به خود می گیرد. شاید این امر ناشی از مسائل حاد و روزمره تهران (نظیر امنیت، ترافیک، ساخت و ساز بی رویه، نیاز به بودجه سنگین و پناه بردن به اقداماتی نظیر تراکم فروشی) باشد که توجه به فضای شهری مطلوب را تحت شعاع قرار داده است.
بررسی نظام برنامه ریزی شهری در ایران
حوزه های تخصصی:
مدیریت یکپارچه شهری و نهاد برنامه ریزی توسعه شهر تهران
حوزه های تخصصی:
برای تحقق مدیریت یکپارچه شهری، لازم است این مفهوم به گونه ای در جامعه شهری نهادینه شود که پذیرش عام پیدا کرده و دستگاه های مختلف عامل در محیط ها و فضاهای شهری بپذیرند که برای هماهنگی میان فعالیت خود، لازم است از یک نظام واحد یکپارچه مدیریت شهری تبعیت کنند. این یکپارچگی، به رغم تفاوت و تنوع زیاد زمینه فعالیت هایی که دستگاه های مختلف انجام می دهند، اهداف مشترکی در یک شهر بزرگ دارند که عبارت است از توسعه یکپارچه و پایدار شهری و نیز مدیریت فضاهای شهری به گونه ای که محیط های مناسب برای زندگی مردم فراهم کند.
این نوشته سعی دارد «نهاد برنام هریزی توسعه شهری تهران» را به عنوان نهاد لازم برای تحقق مدیریت یکپارچه شهری معرفی کند که با نهادینه کردن آن، امید می رود برنامه ریزی توسعه یکپارچه شهری نهادینه شده و در سایه آن مدیریت یکپارچه توسعه شهری تحقق پیدا کند. همچنین دستاوردهای نهادهای مشابه در شهرهای پاریس، لندن و پکن به امید بهره گیری از درس ها و آموزه های کلی آن در جوامع شهری مقایسه شده است.
شهر خوب، برنامه خوب؛ نقدی بر اهداف طرح جامع جدید تهران
حوزه های تخصصی:
آینده تهران از خلال طرح راهبردی فضای سبز چه خواهد شد؟
حوزه های تخصصی:
مروری بر مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص «ضوابط و مقررات ارتقاء کیفی سیما و منظر شهری»
حوزه های تخصصی:
بررسی نقش مسایل درونی و بیرونی طرح های جامع در تحقق پذیری آنها
حوزه های تخصصی:
پژوهشی در فرصت های شغلی نوین در حرفه معماری منظر
حوزه های تخصصی:
نگاهی به نقشه باغ سنوفر، قدیمی ترین سند باغسازی
حوزه های تخصصی:
بررسی تطبیقی الگوی سکونت در برلین شرقی و دوشنبه
حوزه های تخصصی:
شهر سوسیالیستی مفهومی است که حاصل برنامه ریزی کلان است. بررسی آن نشان می دهد که چطور با عوض کردن خط فکری طرح ها می توان کیفیت زندگی شهری را تحت تأثیر قرار داد. مقایسه تطبیقی میان شهرهایی که دوره ای از تاریخ خود را تحت حاکمیت حکومت های کمونیستی بودند، نشان می دهد که این شیوه حکومت چنان تأثیری بر شکل شهرها گذاشته که سهم تاریخی و جغرافیایی بستر شهر را نادیده گرفته است. فرض این مقاله بر این است که شهرهایی که به واسطة حکومت های کمونیستی بنا می شوند، علی رغم بستر فرهنگی، اقتصادی و جغرافیایی متفاوت، خصیصه های متشابهی دارند، که می توان آنها را «شهر سوسیالیستی» نامید.
تعارض اندیشه و عمل در منظر شهر عشق آباد
حوزه های تخصصی:
شیوه واقع گرایی سوسیالیستی در خدمت مضامین نوین
حوزه های تخصصی:
بررسی سیاست ساخت هویت جدید برای ترکمنستان
حوزه های تخصصی:
مقایسه حس فضا در ""باغ فین"" کاشان با ""مقبره خواجه عبددرون"" سمرقند
حوزه های تخصصی:
قرائت منظر شهری سمرقند
حوزه های تخصصی: